За блиндираните входни врати

Кое е първото нещо, което забелязваме в една сграда? Поглеждайки отдалеч – може би виждаме цялостното й излъчване, но приближим ли се – първото, пред което се изправяме, е вратата.

Вратата е онази част от зданието, която го отделя от останалия свят. Вратата е границата, двете лица на която – вътрешно и външно – могат да бъдат съвършено различни. Вратите водят към други светове. Те са създадени с вдъхновение и прецизна мисъл, а не просто като част от архитектурата.

Как да формираме цялостно интериора си, използвайки пълните възможности за избор на вътрешните врати – вижте.

Входните врати са от съществено важно значение – как да изберем добра входна врата от Борман – вижте как…

Добра входна врата от Полша

Надеждната входна врата ни осигурява спокойствие в дома ни, както и защита от студа и различните шумове.

В наши дни една метална врата не отстъпва по абсолютно нищо на дървената. Металните входни врати са по-трайни, издръжливи, а и се поддържат по-лесно. Тези врати днес се покриват с дърво, изкуствена кожа, с покрития от ПВЦ на пластмасова основа, като се използват и много други материали, с които да бъдат покривани. При металните входни врати съществува богат избор от модели и цветове.

Дебелината на крилото на съответната врата зависи от материала, който е използван за направата й (един метален лист по правило трябва да бъде дебел 2,00мм и не по-малко от 1,2мм), зависи също и от особеностите в конструкцията, както и от оребряването на вътрешната част на крилото,от външното покритие, от масивните изолиращи и декоративни панели.

Звукоизолацията и топлоизолацията са фактори, на които трябва да се обърне особено внимание при избора на външна врата. Задължително е вратата да има силиконови или каучукови уплътнения между касата и крилото. В декоративните панели се абсорбират звуковите вибрации, затова е по-добре те да бъдат по-дебели. Вътрешността на крилото на вратата е необходимо да е запълнено с изолиращи материали като вермикулит, минерална вата и пенопласт.

Входна врата с регулируеми панти – лесен монтаж

Пантите са друг важен елемент от металната входна врата. Те трябва да бъдат надеждни и силни, колкото и вратата. Важно е пантите да бъдат закалени, защото това гарантира, че вратата няма да се износи и да провисне. Трябва да има шипове до пантите и те задължително да са пасивни, като на панта е необходимо да има най-малко по два пасивни шипа.

Блиндираната входна врата трябва да е снабдена с монтирани две или повече различни заключвания, за да бъде осигурена максимално добра защита от влизане с взлом.

Шпионката е задължителен елемент от металната входна врата, трябва и зрителният й ъгъл да е широк (до 200 градуса), а от вътрешната страна да има капаче. Изключително модерно и добро решение е монтажът на видеодомофон с устройство за разговори, като в този случай не е нужно да има шпионка, а може да се монтира огледало на крилото на съответната врата.

Монтажът на блиндираната врата на пръв поглед не изглежда толкова сложен, но такава дейност е добре да се извърши от професионалисти. За максимално добър избор на такава врата и за поръчка на такава услуга е препоръчително да се обърнете към изключително компетентните специалисти в „Борман България”.