Магазини за врати

За магазините за врати

За съжаление, на българския пазар съществуват доста ограничено количество специализирани магазини за врати, които да предлагат на клиента богат асортимент, добро обслужване и високо качество на услугите. За сметка на това пък във всички строителни хипермаркети се продават по няколко модела евтини врати, определено не с европейски произход, които представляват истинска примамка за потребителите. Фактът, че служителите обикновено си нямат и понятие от това, което продават, и всички зададени въпроси остават без отговор, както и това, че клиентът е длъжен сам да си осигури товарен транспорт за доставка и майстор за монтаж на вратите, е само малка част от компромиса, който правят потребителите.

Изборът по отношение на вида врати се свежда до 3-5 входни и също толкова интериорни, от които една плътна, една с остъкление и една сгъваема, възможно е да има и един вид врата за баня. Подобна липса на разнообразие обрича интериора и екстериора на жилището на пълна безличност, еднотипност и стандартизираност. Най-осезаема обаче е разликата в качеството на продуктите и продължителността на живота им, което в някои случаи точно отговаря на сентенцията, че „евтиното излиза скъпо”, когато след две или три години вратата загуби своя вид и функционалност и се наложи отново да бъде подменяна.

Специализираните магазини за врати са на противоположния полюс – те разполагат с богата гама продукти от различни видове, макар и не всички да са изложени в шоурума на фирмата. Това няма как да се случи, тъй като вратите са тежки, обемисти и се нуждаят от опорна стена, за да бъдат демонстрирани, а търговската площ е ограничена и позволява наличието само на определен брой мостри. Те обаче са нещо като представителна извадка на базовите модели, от които по каталог могат да се избират същите врати в различен цвят или с различно остъкление например. Продуктите са с високо качество, от реномирани европейски производители, и притежават необходимите документи за сертификация и гаранция. Клиентите се обслужват от консултанти, специалисти в областта, които им предоставят изчерпателна и точна информация във връзка с всеки отделен артикул или услуга. Повечето магазини предлагат транспорт, монтаж и демонтаж на стара врата, системна и следгаранционна сервизна поддръжка. В някои от тях, каквито са и магазините на фирма Борман България, се приемат и индивидуални поръчки за изработка на врата по собствен проект на клиента.

Разликата в цените на двата вида магазини за врати не може лесно да бъде пренебрегната, но причините за това са ясни както за фирмите, така и за клиентите, и затова всеки прави избор в зависимост от предпочитанията и възможностите си.

Магазини за врати
5 (100%) 1 vote[s]