Магазини за врати

За съжаление, на българския пазар съществуват доста ограничено количество специализирани магазини за врати, които да предлагат на клиента богат асортимент, добро обслужване и високо качество на услугите.

За сметка на това пък във всички строителни хипермаркети се продават по няколко модела евтини врати, определено не с европейски произход, които представляват истинска примамка за потребителите.

Вижте и какви материали се използват при изработката на вратите – тук.

Подготовка за монтаж на сигурна врата. Нови вътрешни и външни входни врати Борман. Как да изберете душ кабината. Основни стъпки при покупка на входна врата. Да изберем входната си врата правилно. 10 неща, които трябва да знаете преди да обзаведете вашия хол.

Фактът, че служителите обикновено си нямат и понятие от това, което продават, и всички зададени въпроси остават без отговор, както и това, че клиентът е длъжен сам да си осигури товарен транспорт за доставка и майстор за монтаж на вратите, е само малка част от компромиса, който правят потребителите.

Изборът по отношение на вида врати се свежда до 3-5 входни и също толкова интериорни, от които една плътна, една с остъкление и една сгъваема, възможно е да има и един вид врата за баня. Подобна липса на разнообразие обрича интериора и екстериора на жилището на пълна безличност, еднотипност и стандартизираност.

Най-осезаема обаче е разликата в качеството на продуктите и продължителността на живота им, което в някои случаи точно отговаря на сентенцията, че „евтиното излиза скъпо”, когато след две или три години вратата загуби своя вид и функционалност и се наложи отново да бъде подменяна.

Специализираните магазини за врати са на противоположния полюс – те разполагат с богата гама продукти от различни видове, макар и не всички да са изложени в шоурума на фирмата.

Това няма как да се случи, тъй като вратите са тежки, обемисти и се нуждаят от опорна стена, за да бъдат демонстрирани, а търговската площ е ограничена и позволява наличието само на определен брой мостри.

Те обаче са нещо като представителна извадка на базовите модели, от които по каталог могат да се избират същите врати в различен цвят или с различно остъкление например.

Продуктите са с високо качество, от реномирани европейски производители, и притежават необходимите документи за сертификация и гаранция. Клиентите се обслужват от консултанти, специалисти в областта, които им предоставят изчерпателна и точна информация във връзка с всеки отделен артикул или услуга.

Повечето магазини предлагат транспорт, монтаж и демонтаж на стара врата, системна и следгаранционна сервизна поддръжка. В някои от тях, каквито са и магазините на фирма Борман България, се приемат и индивидуални поръчки за изработка на врата по собствен проект на клиента.

Разликата в цените на двата вида магазини за врати не може лесно да бъде пренебрегната, но причините за това са ясни както за фирмите, така и за клиентите, и затова всеки прави избор в зависимост от предпочитанията и възможностите си.