Тънкости при избора на интериорни врати

Интериорните врати затварят стаите и коридорите, спират въздушния поток, пазят личния живот и подпомагат контрола на шума из цялата къща.

Вратите в дома ви могат да се използват за регулиране на топлината и студа, което от своя страна може да има значително въздействие върху сметките ви за електроенергия.

Как да се грижим за вътрешните врати в дома си – поддръжка и експлоатация – вижте тук.

Какво трябва да знаем за интериорните врати – Всеки, на който му се налага да прави ремонт в дома си в София, навярно се е сблъсквал с този проблем. Няма значение дали се прави само освежаване или се променя цялостната визия, подмяната на вратите може да се извърши във всяка ситуация.

Те също така скриват важните помещения от любопитни очи. Повечето домове имат врати, монтирани на входа на всяка стая, с изключение на големите входове, подобни на арки.

Какви качества трябва да притежава добрата интериорна врата?

Една добра интериорна врата трябва да бъде в състояние да контролира климата в стаята, което означава да регулира температурата в отделните стаи. Също така трябва да изолира до голяма степен шума и звука във или извън една стая и когато е необходимо, да предлага възможност за уединение.

Вратите за банята в частност са уязвими на влага, така че не забравяйте да вземе това под внимание, както при подбора на материалите и / или боята, която ще използвате върху нея. Много важно за интериорните врати е да се поберат в цялостната схема на дизайн на дома, да осигурят естествен поток към къщата и добро пасване на цветовата схема. Лошо избраните или неподходящи цветни интериорни врати ще изглеждат като трън в очите.

Кои врати са подходящи за интериорни врати?

Когато има свободно място, вратите на панти са най- удачния избор за интериорни врати. Плъзгащите се врати също се използват в много домове, обикновено, когато вратата се простира на по-голямо разстояние (например, където коридорът граничи с хол) или където пространството е ограничено.

Кухите врати обикновено предлагат много добра топло- и звукоизолация, въпреки че, ако имате нужда от допълнителна изолация и не сте с ограничен бюджет, масивната врата ще бъде много по- ефективна.

Вратите в банята, тоалетната и спалнята в повечето съвременни къщи разполагат с дръжки, които включват някакъв вид заключване, запазване на личния ви живот.

Как пространство определя интериорните врати?

Размерът на пространството, с което разполагате за отваряне и затваряне на вратите е много важно, когато избирате интериорни врати, както и каква е посоката, в която те се отварят. Вратите не трябва да се отварят към трасе в дома, по което има по- голям трафик, особено ако имате малки деца. По същия начин, когато сте планиране дома си, не забравяйте да обмислите каква врата ще използвате за душа и как може да се съчетае с вашата врата за баня.

Интериорни врати, топлина и вентилация

Един по-малко очевиден аспект на избора интериорни врати е начинът, по който те помагат за контрол на потока на топлия въздух през вашия дом.